"I Tyskland har det under många år varit förbud på Pitbulls.Det man då har gjort är att man har avlat fram Gameness på Amstaffs efter de vanliga Pitbull principerna och kallat dessa hundar för Working American Staffordshire terrier. Man har på så sett fått Pitbullen laglig. Det måste ses som väldigt obegåvat att förbjuda Pitbulls men inte Amstaffs."
Svenska Pitbull terrier föreningen

Fjerning av farlige hunder fra kriminelle miljøer
En typisk klassisk pitbull er liten , lett og ekstremt atletisk, mens en amstaff er tyngre, grovere, har mere skalle, benstamme og substans gjennom hele kroppen.

De som driver med pitbull betegner forskjellen på disse to rasene som Lada og Ferrari, pga pitbullens ekstreme spenst og styrke, pågangsmot og utholdenhet – og amstaffens dorskere væremåte, mindre driv og pågangsmot.

Pitbull finnes i mange former og farger og kan veie alt fra 14-40 kg.

Hundehold i kriminelle miljøer, enten brukt i torpedovirksomhet, hundekamper eller på annen måte er sannsynligvis blant det farligste hundeholdet som finnes.  Det vil være god forebygging mot hundeangrep å få bukt med slikt hundehold.  Amerikansk staffordshire terrier (Såkalt amstaff) er populær i kriminelle miljøer på grunn av sin nære utseendemessige likhet til rasen pittbull.

Denne ordlyden i forskriftene til lov om farlige hunder gir politiet muligheter til å fjerne hunder av rasen amstaff, pittbull eller blandingsraser av disse fra kriminelle miljøer:
"Politi og tollmyndigheter kan kreve at eier eller annen som har ansvar for hunder som kan forveksles med farlige hunder skal kunne dokumentere hundens identitet ved stamtavle eller registreringsbevis og identitetsmerke. Hvis ikke slik dokumentasjon fremlegges, anses hunden som innført, holdt eller avlet i strid med denne forskrift."

Dersom hundeeieren mangler dokumentasjon som ovenfor kan hunden avlives uten langvarige og kostbare rettsprosesser.

Vi oppfordrer til å melde fra til politiet ved mistanke om ulovlig hold av pittbullhunder, slik at politiet kan kontrollere identifikasjonspapirene til hunden!

Politiet har bedre lovverk til å fjerne "kamhundliknende" hunder fra kriminelle enn mer "vanlige" hunderaser som doberman, rottweiler og schæfer.  Dette betyr ikke at disse rasene ikke kan være farlige i hendene på uansvarlige eiere.

Vi har foreslått at personer som er dømt til ubetinget fengsel for volds-, vinnings- eller narkotikaforbrytelser, ikke skal ha anledning til å ha hunder som er egnet til å fremme frykt som schæfere og rottweilere.  Dette vil gi bedre vern mot alle hunderaser som slike miljøer kan tenkes å bruke.

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 13.11.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.