Et hundebitt
Jeg bor i Ødegårdsvingen på Langhus og skulle gjennom boligfeltet ut i skogen ut på en joggetur. Jeg har netopp flyttet hit, så da naboen og hans hund, ei schæfertispe, var i veikanten, stoppet jeg for å hilse. Hunden nærmet seg først, og jeg bøyde meg ned og rakte frem hånden for at den skulle snuse på den.

Hunden angrep uten varsel

Den angrep isteden direkte og bet kraftig. Eieren reagerte med å jage hunden og den krøp da nervøst langs bakken. Det ble ikke noe hilsing, istedet sa jeg at "den hunden er ikke normal når den biter en hånd som vil hilse". Jeg gikk hjem med blodet strirennende fra hånden.

Smerte i et år

Fastlegen kunne ikke ta det og legevekten sa at de var svært optatt, så hvis jeg kunne holde ut var det fint. Jeg måtte vente med å gå til fastlegen til dagen etter, og måtte ha flere behandlinger pga.komplikasjoner og dette kom på tilsammen kr.1100,-. Jeg hadde ganske store smerter i mange måneder, og først nå et år etter er følelsen i hånden begynt å vende tilbake.

Det er ikke blitt noe hilsing siden heller, for jeg vil ikke omgås med folk som ikke har såpass sosial omtanke at de kan oppsøke en nylig innflyttet nabo som er blitt bitt av deres hund. De har også valgt å la hunden leve. 

Jeg har derfor valgt å holde meg langt unna.

Finn H.Hansen

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 10.09.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.