Om hundeiere: Dere tar for lett på hundeeierne
En fin side, men kanskje vinklet litt feil??

Synes det er mye om raser og hunder og lite om eiere, og det er jo eierene det er noe galt med.  En hund kan jo ikke straffes/klandres fordi den oppfører seg som en hund.

Men, en hundeeier bør jo straffes når hunden får muligheten til å skade andre. Det er jo heletiden hundeeiers ansvar å passe sin hund, og det ansvaret er jo helt uavhengig av rase.

Uansvarlige hundeeiere
Tror dere ville få litt mere feedback fra hundemiljøet hvis dere sluttet å henge ut enkelt raser og heller tok tyren ved hornene. Det finnes ufattlig mange uansvalige hundeeiere, og det er de som skaper konflikstiruasjoner, ikke rasen de måtte ha.

Klart at enklelte raser har en større apell til belastede miljøer, men igjen, skyt ikke hunden men eieren.

Hunder som viter skal avlives – og hundeeieren skal ikke få ny hund Selvfølgelig skal (uten unntak) en hund som biter mennesker avlives, men hundeeieren bør også hindres i å kunne skaffe seg hund på ny.Lar man et barn være alene med en hund, så bør man jo ikke ha hund…. for det er jo ikke hundens feil at den oppfører seg som en hund, det er hele tiden eieren som skal kladres for å sette hunden og barnet i en slik situasjon at skade kan skje.

Bare noen innspill fra en hundeier med 3 hunder, deriblant polarsespisshund blandinger.

Marianne

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 19.09.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.