Hundehold hos kriminelle
Hei igjen.

Jeg må bare fortsette å si meg enig i hundehold av kriminelle individer.

Forrige uke da jeg gikk meg en tur i Hamar-sentrum kom det to av de som har falt utenfor all sunn fornuft, i tydelig dyp rus med en schæfer på slep.

Ikke at jeg tror den hunden i utgangspuktet har noe vondt i seg, da den fremdeles tydelig er valp, men hvordan vil livet til denne hunden bli etterhvert? Vi må jo også forstå at en sint og aggresiv hund, er en hund som ikke har det godt!

Det er en ond sirkel som må brytes for at mennesker og dyr skal kunne leve sammen og fungere i ett felleskap. Men for all del, vi kan ikke tillegge en hund mennesklige egenskaper, de tenker ikke og vurderer ting på samme måte som oss mennesker. Som tidligere sagt, så har jeg en dobermann hanne på ca 17 månder, han har til dags dato ikke vist noe tegn til aggresjon eller nervøsitet og det er "must" i og med at jeg har en sønn på 9 år, men om du spør om jeg stoler 100% på hunden min, så må jeg enda si nei.

Han er en pubertetslus og strekker grenser akkurat som barn gjør, og om den dagen kommer at han skulle vise tegn til eller at han skulle bite, så vil jeg ved første tilfelle omgående få hjelp til problemet, men ved ett bitt er det omgående en tur til veterinær. Det er utrolig viktig for alle som har hunder å forstå at en hund vil se på barn under 12 år som valper, og dermed vil ikke hundene ha den respekt for barn som for voksne. Hundene vil nok ikke sette barnet under seg på rangstigen, men de vil vel omtrent være likestilt.

Takk for en fantastisk side, som jeg tror det vil komme masse konstrutivt ut av! La oss jobbe sammen for ett bedre hundehold. Vi hadde ikke råd til å miste de livene vi allerede har gjort, så nå må det forebyggende arbeide skyte fart så dette ikke skjer igjen!!!!

Vennlig hilsen

Lene Juliane Skjønsberg

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 10.10.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.