Ha respekt for hunder !
Jeg har vært bosatt i utlandet i en årrekke, men prøver å holde meg oppdatert på Norge gjennom nettaviser, så jeg har lest om deres saker. Jeg er også far til to jenter, 4 og 6 år, og min store frykt er at noe slikt som har skjedd deres barn vil skje mot mine. Jeg bor nå i Paris, hvor hundervandrer fritt rundt i parker og på offentlige plener på tross av alle mulige slags forbud.

Jeg har selv vokst opp med hunder på gård, men er skikkelig redd når mine barn leker og en hund kommer løpende. Har fått mang enfranskmann forbannet på meg ved å ha gått mellom ungene mine og hans hund og bedt ham om å holde dyret unna.

Ungene mine har etterhvert forstått det med å ha respekt for hunder, uten å trenge å være redd for alle hunder. Alt dette bare for å si at jeg ønsker dere all lykke og fremgang med deres arbeide og jeg skulle gjerne sett at deres forslag (listet under "Forslag og høringsuttalelser") blir gjennomført i lovs form.

En hund kan være et flott tilskudd til et hushold, men den kan samtidig være en katastrofe som venterpå å skje. Mange, altfor mange, mennesker skjønner overhodet ingenting om det å ha hund og må stilles til ansvar for deres maglende oppdragelse av hunden, samtidig som at en god del hunder har fått utviklet en adferd som overhodet ikke kan aksepteres.

Jeg er langtfra noen autoritet på hundehold, de hunder jeg har hatt rundt meg var der da jeg var barn på gård og det var ikke jeg som hadde ansvaret for de, men jeg ser forskjellen på hvordan misskjøtting av hund og godt hundehold. Derfor har jeg ikke hund, jeg har for stor respekt for det vanskelige arbeide det er å oppdra hunden på rett måte.

Igjen, de beste ønsker til dere alle!

Hilsen Olve Hølaas

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 10.10.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.