Problematisk hundehold i Jølster
Hei

Har vært inne og sett deres hjemmeside for første gang.  Må få uttrykke min sympati og medfølelse med dere og hva dere har vært igjennom.
Det er ingen sak av de som har vært oppe i nyhetene siste par årene som har opprørt meg slik som Johannes Åsheim’s skjebne.  Jeg for min del har min personlige kamp med lensmannskontoret i Jølster og Fjordane Politikammer.

Der hvor jeg bor i Jølster, i utkanten av et boligfelt, er det et mye brukt turområde.   Fin sti innover dalen hvor mange familier går søndagstur. Også barn uten voksne bruker dette området.

MEN:  Det ser ut til at dette boligfeltet tiltrekker seg folk med hund. Og for det meste schæfere.  Bandtvangen gjelder tydeligvis til de har passert mitt hus som det siste, så er det bare å slippe den løs.  For selvsagt må man tenke på bikkjas ve og vel. Den må jo få utfolde seg…..

Har selv blitt bykset på og glefset mot av to av disse schæferne. En 7 år gammel gutt måtte til legebehandling etter bitt. Denne hunden stod i band i boligfeltet, men likevel.   Er det virkelig en 7-årings ansvar å ha lært seg hundepsykologi og vite at man ikke skal gå bort til hunden?

Etter at to av disse løse i vill slåsskamp angrep min nye bil og påførte den skade, anmeldte jeg hundeeierne til lensmannen.  Etter noen dager svar fra Politikammeret: Henlagt.  Har levert ny anmeldelse for angrep, men har ikke mottatt svar engang.

I Florø har en gruppe beboere anmeldt hundehold. (de tør ikke slippe ungene ut), men sakene er henlagt.  Der har man nå startet underskriftskampanje for å få politiet til å være så snill å gjøre noe……

I disse tider hvor alt som har med sunn fornuft å gjøre, skal snues på hodet, føler man seg hjelpeløs. Ønsker dere lykke til videre i arbeidet dere gjør i deres sak.   Dette var noen tanker en søndags formiddag i Nordsjøen i 65 knops vind.

Med vennlig hilsen
Jan Olav Solbakken
Jotun B platform.

Kommentar:

Innlegget viser hvorfor det er nødvendig med endringer i både hundelovgivningen og påtalemaktens tiltaleinstruks slik at disse sakene blir tatt alvorlig. Det har vært hovedbudskapet i våre høringsuttalelser.


Kjell

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 02.11.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.