Den evige debatten!?
Hei!

Tittet innom sidene deres for første gang i dag! Mye bra… og mye provoserende smil.gif (383 bytes) Men sånn må det vel bare bli. Alle hunderelaterte ulykker er forferdelig tragisk! Dessverre medfører de så mye irrellevant, meningsløs kritikk av generelt hundehold at alt for mange blir opptatt av å forsvare seg… Det blir det sjelden en god debatt av! Det finnes ikke noe objektivt syn på denne saken, dessverre!

Har et par tilbakemeldinger – for det første!

Forslaget til hundeloven har noen veldig bra punkter:

– forbud mot å binde hunder utenfor butikken/krav om ordentlig beskyttelse (Genialt, per i dag tør jeg ikke binde valpen min der, for jeg aner ikke hvordan unger den kan bli utsatt for mens jeg er borte)

En annen ting? Noen snakker om at det ikke er foreldres ansvar å forklare unger at de ikke skal gå bort til en bundet hund/hilse på en hund uten å be om tillatelse fra eier… Selvsagt er foreldre ansvarlig for å fortelle sine barn om farer og beskytte dem mot dem!!! Du forklarer ungen din at den ikke skal løpe ut på motorveien – og du forhindrer den (i beste mulige grad) i å gjøre dette! HVa er forskjellen på dette og hund?! En hund er jo (som dere vet) farlig hvis den blir provosert av ungen eller hvis en annen unge/voksen etc allerede har gjort den redd… (JA, selvsagt finnes "mannevonde" hunder kun pga temperament… men eiere av disse vet stort sett om det og vil ikke risikere noens liv)

Å forhindre kriminelle å ha hund er bra! MEn forby ALLE hunder – for hundenes beste! Det er bedre å fohindre en dyremishandling – uansett rase. Lag gjerne sertifisering for å ha hund – gjerne alle raser. En test du må gjennomføre for å få ha hund! Det luker ut de aller fleste dårlige hunde-eiere!

Ellers ønsker jeg dere lykke til med SAKEN! Ingen ønsker flere hundebitt i Norge, men veien dit kan vi kanskje være uenige om. Men som sagt, vi er alle subjektive her! Sånn er det dessverre. Lykke til også med siden! Man har lett for å idealisere det man elsker – i denne sammenhengen hunder – så å få det negative på banen er viktig. Bare pass på tonen slik at dere ikke får alle hundeeiere i forsvarsposisjon! ( Blir selv så forb*** innimellom… av uvitende mennesker……. Hvis noen myrdet hunden min fordi de følte seg truet mens den sto bundet… Ja da ville det vært akkurat som å miste ungen min. Bare så det er sagt.  Nå er min hund såpass liten at den eneste som kunne følt seg truet er en som er oppriktig redd hunder(ville jo holdt seg unna) og en unge som ikke har fått ordentlig oppdragelse…… men like fremt er jeg redd for onde mennesker som vil bruke dette som en unnskyldning bare for å plage/drepe en hund eller ti…….)

Med vennlig hilsen

Ane Braathen,

med ønske om en fremtidig god og fornuftig hundelovgivning til menneskers og dyrs felles beste.

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 17.11.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.