Kamphunder og sinte hunder
Hei.

Først vil jeg gi uttrykk for anerkjennelse for det arbeidet dere utfører. Jeg har det siste året engasjert meg meget når det gjelder kamphunder og de kampkonkurransene som er i Oslo og Trondheim. Jeg er gammel (nåja 64 år) hundemann med solid utdannelse innen ulike hundedisipliner, vært hundefører i Oslo i 8 år, drevet med hundekjøring i 15 år, vært instruktør på Politihøgskolens hundekurser, samt hatt opphold hos Forsvarets Hundetjeneste, hos hundekollegaer i Sverige, Danmark og England. Det får være nok med skryt.

Som skjebnen ville det, ble en av familiens miniatyrhunder drept av Amstaff i Oslo 04.09.2002. Det var direkte angrep og heldigvis kom noen barn og 2-3 andre med hunder seg unna. Vår hund døde etter 20-30 sekunder fordi Amstaffen bet på tradisjonell vis, dvs den bet og holdt grepet til han kjente at "byttet" var død. Det har vært skrevet om saken i pressen og godt er det. Amstaff-eieren stakk unna, men jeg satte opp 50 plakater på Furuset og Stovner i Oslo og eieren ble identifisert. 

Så til deres interessefelt (som jeg støtter)  – farlige hunder. Etter at jeg satte opp plakatene fikk jeg første døgnet 32 telefoner fra skremt, fortvilte og redde mennesker som fortalte om skremsler, hundebitt og provoserende oppførsel av endel hundeeieren med kamphunder. Dette gikk særlig ut over barna. Heldigvis har Stovner politistasjon tatt saken alvorlig og gjort en fantastisk innsats med å minimalisere dette hundeholdet og tilstanden i disse 2 bydelene er i ferd med å normalisere seg, d.v.s. vi kan gå ute, uten å bli sjikanert/truet og glefset etter av hunder som ikke har erfarne eiere. Jeg bor ikke selv i disse områdene, men har familiemedlemmer der og av den grunn er jeg der meget.

Jeg støtter deres innsats på å få strengere hundelov, jeg har selv mailet til saksbehandler i Justisdepartementet mye stoff om disse hundene som jeg har funnet på Internett.

For meg som er rimelig erfaren med hund, er problemet klart: hundene (også kamphundene) er i utgangspunktet snille, men de har et drapsgen som lett lar seg aktivisere ved feil hundeoppdragelse. Det er jo pussig av 12 kamphundeiere som jeg har snakket med, er hele 10 eiere nybegynnere – de har aldri hatt hund før og så anskaffer de seg en hund med ustabile gener. Dette er farlig.

Som nevnt, dette er bare en støtteerklæring til dere. Stå på – dere jobber for en viktig sak.

Mvh.

Nils G. Skarning

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 17.11.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.