En hund er en hund
Jeg forstår at folk er sinte. Men jeg synest det er feil å si at den og den rasen er farlig.Jeg har selv blitt bitt også som 4 åring av en ulvehybrid.Men jeg mener det er menneskenes feil at hundene biter, ikke nødvendigvis offeret men eierne eller oppdretterne.

Det er oppdretterne som avler på sinnsyke hunder, eierne som oppdrar dem uten nok kunnskap. En hund blir hva du gjør den til. Offeret på sin side har ingen ting å gjøre hos en fremmed hund. Går hunden løs er det eierens ansvar.  Mange hunde eiere og oppdrettere må snart lære hvor viktig sosialisering er og hva bruk av positiv straff kan føre til. En god hundeeier kunne godt hatt en pittbull. Det er ikke hunden som er farlig, det er den som har den.

Desverre havner ofte slike hunder i krimminelle miljøer.   Selv har jeg 2 dvergpinschere og en blandingshund.  Men hunder angriper ofte pga usikkerhet og det er der sosialiseringen kommer inn.  På en annen side finnes det vel sinnsyke hunder slik som mennesker?  Disse hundene burde man se det på i ung alder og få avlivet dem når man oppdager det.  Når en hund biter burde man finne årsaken til det.  En person kunne faktisk virke truende, og en hund har rett til å forsvare seg hvis den blir redd, mennesket har nok ikke da oppfattet de dempende signalene som kom i forveien før hunden beit.

De gangene jeg har blitt bitt har det vært min feil.   Å gå bort til fremmede hunder har jeg ingen grunn til å gjøre. Det er jeg som trenger meg på, ikke hundene. Jeg går ikke å krever hundene avlivet når jeg gjør noe slik. Jeg vil også si det at hvis en av mine hunder viser tegn til at de vil bli agressive så er det til de evige jaktmarker. Men slutt å si farlige hunder ta heller eierne og oppdretterne. Det er de som gjør dem til hva de er.

Kai

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 07.12.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.