Hundehold

Dumpet over siden deres, og sitter med litt ulike tanker. Er selv oppbretter av en stor rase, og har til en hver tid mellom 5 og 10 voksne hunder. Mykje av det dere foreslår og skriver er eg fulstendig enig i, og eg må seie eg sitter med stor erbødighet.

Har også ei datter på to år og veit hva det er både å vere mor og hundeeier.

Men hva er eit bitt? På ein måte sier dere det, men likevell. Har selv hatt to hunder som har bitt. Den eine beit i forsvar av eit bein etter først å ha gitt mange signal om å få fred, og etter ein annen hund som vart løfta opp. Denne hunden lever fortsatt i dag, og eg anser han som ein sikker og trygg hund, selv om ein heile tiden er på vakt og passer på at vi griper inn på dei første signala om at ting er nok. Den andre hunden vart også provosert da den beit, men her må eg seie eg er usiker på om vi gjor rett da vi lot den leve og heller omplaserte den, tiden for vise. Det som skjedde i dette tilfelle var at ein tilbakestående person vart stående å stirre på han mens eg sto med han i band. Da personen bøyde seg frem for å klappe ein av dei andre hundene beit han. Selv syntes eg dette var ein episode som eg ikkje likte, men fra hundeklubben i område fekk vi beskjed om at dette var personen sin eigen feil og at ein ikkje kan forvente at ein hund skal takle dette.

Tanken eg sitter med i dag er at jo, dagen samfunn består av mange ulike mennesker med ulik bakgrunn, og ein hund som ikkje er trygg nok til å akseptere at folk stirrer på den, bør avlives. Som hundeeier er vi ansvarlig for å lære hundene våre å takle ulike folk og hendelser, og heller legge til rette for at dei kan trekke seg vekk i usikre situvasjoner. Samtidig er det viktig at vi oppsøker skoler og barnehager, og lærer barn at hunder også har følelser, og trenger å bli respektert.

Det finnest alt for mange useriøse hundeeiere som ikkje veit hva dei har i huset, og dette må vi kunne få ein slutt på, samtidig må vi også legge til rette for at hunden skal få vere hund, og ikkje opne for at en hver som er redd hund eller ikkje liker hund skal kunne klage og dermed få dei avlivet.

Med helsing
Margrethe Akselvoll

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 30.12.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.