Hunder som biter
ENDELIG NOEN SOM SETTER FOKUS PÅ HUNDEHOLD!
 
Først vil jeg gi min dypeste medfølelse til dere som har mistet det kjæreste vi har; et barn.
 
Vi er en familie på 6 som har hund, verdens snilleste selvfølgelig………..slik alle andre hunder oppfattes av sine eiere.
Det er en blandingstispe (springer spaniel + svart elghund) på snart 4 år og hun er virkelig snill.
 
Vår forrige hund som også var blandingshund (collie + border collie) var mye mer rastløs og nervøs. Vi hadde ikke tid til å tilfredstille hans behov for stimulering og han sto mye fast i kjettingen sin. Hans gjeterinstinkt ble grovt utnyttet av barn når vi ikke var hjemme slik at han ble sint på alle som nærmet seg hans plass. Vi så alle sykkelsporene rundt hunden å prøvde på en pen måte å hinte naboer om mobbingen av hunden men det var for sent; en dag han var løs sammen med oss kom en mann til å gå inn på hundens område og mannen ble angrepet og bitt i hånden. Hunden ble umiddelbart skutt.   
Enn om det var et barn som gikk dit? Enn om……….
Jeg tør ikke tenke tanken engang. Selv om hunden hadde en "grunn" til å forsvare sitt område kunne han ikke få sjansen til å bite igjen.
Alle hunder som biter skal avlives umiddelbart!
 
To av mine barn er blitt bitt av hunder! Den eldste jenta ble skambitt i ansiktet når hun var 13 mnd. av en veldig stor hund – en Borzoi. Hunden klarte å glefse over jentas ansikt to ganger før den ble tatt unna jenta mi. Hun fikk betydelige skader og måtte ha flere legebehandlinger og har i dag flere arr. Eieren ville ikke avlive hunden, tenk deg det….. Men ettersom eieren nektet å avlive hunden fikk hun heller ikke se sitt skambitte barnebarn på flere uker. Ja riktig, hundeeieren var jentas bestemor!
Lengselen etter barnebarnet ble imidlertid så stor etter en tid at hunden ble avlivet. Dette er et "bevis" på at noen hundeeiere kan bli helt tussete og blinde når det gjelder deres hund, det er mer som at om vi sier noe negativt om hunden er det som et angrep på eieren………
 
Jeg mener det er stor forskjell på hunders gemytt. Ikke alle hundeeiere takler dette gemyttet og da kan det gå galt.
Vi taklet ikke gemyttet til vår forrige hund, den var for krevende for oss og slik tror jeg det er mange steder.
Skal man ha hund må man finne en hund som passer til eieren, nesten uavhengig av rase. Man må ha tid og ikke minst bo slik at hunden får være mye ute og i aktivitet. Jeg tror ikke at alle passer til å ha hund og man skal ikke ha for mange hunder. Hunder tar mye tid.
 
Ja ja, nok fra meg……..
Jeg ønsker dere lykke til videre
 
MVH
Inger Nordberg
Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 18.01.2003
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.