Patetisk
Jeg synes dere går alt for langt i det dere driver med

det finnes tusenvis av hunder i norge som ALDRI har gjort noen noe som helst, dere er stemplere og forhåndsdømmere av verste slag

selvsagt forstår jeg at det er tragisk at dere har blitt fratatt deres barn på den måten, og det er mange som driver med hund som ikke har kontroll, men og stemple sjæfer, og andre "farlige" raser, får meg til og spy.

jeg må bare si ifra.

joachim strandberg

Kommentar:

Hver år er det 4000 ofre for hundebitt som må til lege for behandling etter hundebitt. Vi har mellom 300.000 og 400.000 hunder i Norge. Det er bare en prosent av hundeholdet som er farlig for omgivelsene. Det betyr også at 99 prosent av hundeholdet ikke er farlig og skader andre.

Vi mener at hundeorganisajonene, hundeskolene og de som arbeider seriøst med hunder, bør si i fra når de ser uansvarlig hundehold. Det er disse folkene som kan hund. De må si ifra når vi ser vanvittig hundehold, vanskjøtsel av hunder, hundehold som er dyreplaging eller farlig for omgivelsene.

Når de sier ifra, trenger de også myndigheter med hjemmel og vilje til å gripe inn før det går galt. Den nye Hundeloven bør gi tiltak og fullmakter som pålegger myndighetene å gripe inn. Deretter vil jobben bli å få myndighetene til å følge opp de nye bestemmelsene som forhåpentligvis vil komme i en ny hundelov.

Det er ikke vi som bringer hundehold i vanry. Det er vanvittige historier som blant annet det som skjedde på Vest-Torpa 31. januar med Johannes Åsheim, kriminelles bruk av kamphunder og uansvarlige hundeeiere som setter omgivelser og naboer i konstant fare gjennom useriøst hundehold. Dessverre er det så mange slike eksempler. Bare ta en titt på det utvalget avisoppslag som du finner andre steder på dette nettstedet.

Kjell Rønningsbakk

 

Webmaster: Tormod Tørstad, ttoersta@online.no .  Sist oppdatert 04.09.2002
Det er tillatt å gjengi fra denne siden når kilden www.hundebitt.no gjengis.